kl är 2.11

Vi ska till Missouri i morgon. Upp om 4 timmar. Var på 101, en klubb 10 dollar från campus. Den sjukt snygga franskan var där. Det gick sådär. En hel del andra var där med. Tyvärr den jobbiga och extremt fula tysken. Han började mucka med mig en dag. Han har fetaste pottan och ser ut som en relik från 80-talet. Fast värre. 

Vi hade iskrig. Försökte kasta på Arif. Det slutade med att de båda Johanarna kastade is på varandra. Mycket is. Glas med is. Och jag råkade kasta på Emils span. Eller råkade och råkade. Shit happens. Hon gick i alla fall. Nu vet vi att det krävs porrdans för att lyckas här. Inte bra nånstans. Vi är inga hejare på porrdans direkt. Det är ganska patetiskt. Och dom som jobbar i baren här är lika kassa som dom på Walmart. Slöa och drinkarna smakar skit. Men dom är billiga, så det tar väl ut varandra. Finns en grym video med Emmylou Harris version av Wrecking Ball på youtube. Sök harris wrecking ball orleans. Ta första träffen.  

sorry professor Sheffield

Missade första föreläsningen idag. Trodde vi skulle ha biblioteksorientering, men det var visst på tisdag. Och vi som har Sheffield i 50% av våra kurser... Smörare som jag är skrev jag ett mail till professor Sheffield för att slippa minuspoäng. Hoppas det funkar. JohanA kommer publicera sitt mail under kommentarer om några minuter.


Professor Sheffield,

I missed class today and feel a need to express why, since it was unintentional. I am (almost and to a declining degree) certain that you said the library orientation was today and not - as the syllabus clearly states - next tuesday. The fact that the class presentation preferences sheet is supposed to be submitted in class that day may have factored in to me assuming it was today, because I am to the same declining degree certain that you said you didnt want it in the library. Though, the librarian in charge of the orientation was positive it was next tuesday and if I werent in the 2.05 group I would have gone straight to class.

 

Anyway, did I miss out on important information and if so can you upload it to D2L, e-mail it to me or bring it on tuesday?

 

Thanks,

Johan Gustafsson

 

Daniel, jag vet att veckodagar ska skrivas med stor bokstav....


roadtrip

Jag måste inleda med att uppmana alla i genomsnitt 13 unika besökare som varje dag läser detta att kommentera mera! Ni är usla kommentatorer! Om ni inte har nåt vettigt att säga, gör en topp 5 sämsta stories i bloggen eller vad som helst. Idag var vi på middag. Deah fixade kyckling/tofugryta. Det var helt ok. Och så planerade vi roadtrippen till Missouri i helgen. Vi ska till Jennys grandparents lake house vid Ozarksjöarna. Eller nåt sånt. Mitt i Missouri, 6 timmar härifrån. Det ska bli kul att se något annat än Norman. Det är laborday på måndag, så vi slipper skolan och kan stanna ett tag. Sweet. Måndagar suger, eftersom vi bara har den där överenkla kursen (federal government). Nu har vi haft alla kurser vi läser och dom andra verkar bra. Professorn vi har mest är ganska skön, han verkar vara demokrat, men idag sa han att han är med i NRA. Sannolikheten är stor att han skämtade, men man vet aldrig här. Tyvärr fyller dom ofta sina salar här med värdelösa stolar med små plastbänkar som går ut från armstöden. Riktigt värdelösa. Och vissa föreläsningar är tre timmar långa med bara en kort paus i mitten. Det suger. Det som verkar roligast hittills är nog vår uppgift i voters & campaigns, att göra vallokalsundersökningar på valdagen. Vi ska även göra ett arbete där vi följer valet fram till dagen innan valet och där ska vi förutse utgången i alla 50 stater (+DC) samt vem som får flest röster (alltså inte elektorsröster). Det kan nog bli kul!

Vad kan man säga mer?

Det kommer bilder, det är bara att det är så segt att ta med kameran överallt. Och ta kort på alla. Jag har lite svårt för sådana personer. Ni som känner er träffade - no offense. Ni är trevliga när ni stoppar undan dom där kamerorna.

Det roligaste som hänt idag är när vi frågade Jenny vad hon har för bil. Hon är relativt medveten om miljön och sånt. En Jeep. Shit sa vi, en så fet bil? Nä, den är inte så fet. Nä, bara en grand cherokee, sa vi. How did you know? Det är kanske inte min definition på en småbil. Megans bil är dock coolast hittills, en toyota-jeep från -87. Risig men fin! Tyvärr kör dom som biltjuvar här. Första gången vi åkte med Deah till walmart var vi en inch från att krocka. Hon kollade bakåt för att snacka med JohanA, som sa kolla på vägen. Samtidigt bromsar bilen framför. Jag var säker på att vi skulle krocka. Men inte. Första gången vi åkte med Megan körde hon över mittrefugen i parkeringhuset, parkerade på förhyrd parkering och var nära att skrapa emot väggen på vägen ut. Men dom har i alla fall bälten. I dom flesta bilarna.


Grand Cherokee 1998


Måste sova nu. Man blir jättetrött när det är så varmt. Det är ungefär 100F varje dag. Det är lite drygt 35C. Och kvavt. Jag hatar värmen. 

Harold & Maude

I går såg vi den där filmen men (nästan) bara Cat Stevens-musik. Harold & Maude. Rekommenderas. Det var i några amerikanska killars hus. Rucklen ser bättre ut på insidan. Men det luktade hundmat, trots att det inte syntes till någon hund. Snubbarna var extremt bilintresserade & pausade filmen dom trodde att en bil skulle paja. För att förhindra förstörelsen av bilen. Lite skumma killar. Vi hade inte träffat dom innan... Men filmen var fin.

När vi kom hem insåg vi att vi (eller mest jag) kollat fel på schemat. Så jag börjar aldrig tidigare än 10.30 (slutar dock 6.30 på onsdagar, men det gör Emil med). Emil får å andra sidan den mest hypade statsprofessorn. Vilket inte behöver betyda något alls, försöker jag intala mig. Det är typ 1500 personer som läser introkursen i american federal government. 10 olika kurser. 250 på Emils version, 80 på min. Tyvärr kommer det vara 32 grader varmt när jag går till skolan, vilket är ett minus. Man kan ju inte komma i shorts första dagen. Snacka om dåligt intryck. Det är minst en mile till föreläsningen. Ni kan räkna ut hur man ser ut efter den cykelturen själva. 

Vi kommer förmodligen spräcka 100-gränsen (C37) i veckan, vilket folk här tycker är svalt såhär års. Brukar tydligen vara runt 110. Igår var vi på en poolbbq. Höll på att svettas bort. Bredvid stod Sol, torr som snus och sa "is normal, man, is normal" med sin fransk-afrikanska accent. Amerikanerna verkade inte heller direkt berörda. Vi fixade ett hemmahäng i ac-miljö asap. 

Hittade precis Arifs förråd med färdiga soppor från Turkiet. Det förklarar varför han inte har nån mat att tala om. Bara skräpmat. Unilever. Mycket svårt att hitta här... Trodde han att det var Afrika han signat upp sig för?

Jag lyckades dessutom fixa första solbrillebrännan igår. Så jag ser ut som ett jävla missfoster. Kan ju inte ha glasen på föreläsningen direkt. Måste dra dit nu. Emil hälsar att det var lugnt & att böckerna var billiga. Me like!


collegefest

Igår var vi på fest. En riktigt collegefilmfest, 300 pers i (och utanför) en lägenhet. Gratis öl. You name it! Vid kvart i ett stängde polisen festen & alkotestade alla som körde därifrån. Kvällen började dåligt, då taxichaffisen körde oss till fel ställe. Det var en golfbana mellan stället vi var på och festen, vilket vi inte visste. Så vi gick hem. Ringde en ny taxi och var därför rätt sena. När vi kom in var hela lägenheter packad. Lite som att vara på konsert längst fram. Jag & Emil trängde oss ut på balkongen där vi chillade med lite fransyskor och en immigrerad irakier. Han blev lite förvånad när vi berättade att Södertälje tagit emot fler flyktingar från Irak än hela usa. Vid kvart i ett kom två snutar med maglites och började lysa in på balkongen (första våningen). De sa "this party is officially over" och alla gick in i lägenheten för att se om dom skulle sticka. Det gjorde dom inte. Lägenheten blev utrymd och killen som hade festen fick veta att han skulle inställa sig i rätten nästa vecka. I vanliga fall fick man bara böter, men poliserna var på dåligt humör och hade en lång lista med charges. Poliserna här är lite problembarn alltså.

Innan det var vi på nåt pizzaparty. Vi kom dit när pizzan var slut. Det var en baptistkyrka som hade ordnat. En kille kom fram & frågade "looking for a church to join?" "No, not really". Vi drog rätt fort. Men det var ett ok pizza party. För dom som fick pizza. Som tur var hade dom gratis mat på the union, så vi gick dit istället. Där träffade vi en tysk som hela tiden frågade om vi gillade låtarna som var med i guitar hero som några andra snubbar lirade. Behöver jag säga att det var kassa låtar? Det tyckte inte tysken. Men han var lite smårolig på ett konstigt sätt, så vi gav honom mitt # och bad honom ringa om han hade nån fest på gång. han var rätt kass på engelska så vi snackade mest med en amerikanska som läste typ 18 credit hours. Vi läser 12. Hon visste inte om hon ville till med. school eller bli nåt annat. Jag föredrar amerikaner. Dom kan man snacka med utan att behöva förklara och ta om hela tiden.

Vi har kollat upp gymmet också. Det är fetare än allt! Undervåningen är sjukt stor med massor av maskiner & grejer. Högst upp har dom en löpbana (som på en friidrottsstadion) där man kan se vad som händer i gymmet. Det är fett för trottoarerna är cement och det går inte att springa när det är 30-35 grader varmt i skuggan. Speaking of what, i det här landet har dom inte lärt sig vad lagom ac är. Det är alltid svinkallt! Det grymmaste är att allt är gratis. Gym, bad, allt. Men dom som betalar betalar å andra sidan en hel del för det. Dom snålar inte direkt med deras pengar.

Just precis kom european student organizations ordf. med kakor & en kamerakille. För att kolla läget & inbjuda till nåt. Har inte läst än. Nån gratis-mat grej bergis.

Idag har vi cyklat runt & handlat mat på nån affär som inte var walmart och tennisracketar på walmart. Helt ok wilsonracketar för 18 dollar. Till och med Daniel skulle kunna slå till. Men han skulle förmodligen ta det lite sämre för 10. Gotlänningar... Fast det låter lite konstigt i tillslaget. Förmodligen walmart-made. Men vem bryr sig?

Nu ska vi hjälpa JohanAs mauretanska granne Geraldine att flytta nån säng eller nåt

en gallon med vatten

Igår var vi hos Megan, en av våra amerikanska born-agains. Det var kul. En österrikare som ska plugga internationell juridik satt och klagade över att fotbollsspelare var så fula, sen när dom blev proffs fick dom i alla fall alltid snygga flickvänner. Han verkade lite bitter över att ha slutat spela fotboll. Kvällens höjdpunkt var när Megan vid halv 3 fick för sig att hon kunde dricka en gallon vatten på en timma. Till saken hör att hon är liten och spinkig. Första halvtimmen gick fint, hon fick ner halva gallonen utan större problem med hjälp av två sugrör. Sedan började hon se mer och mer sjuk ut och toabesöken blev mer frekventa ju längre tiden gick. När det var två glas kvar började hon spy. Efter det klarade hon dock de två sista glasen utan problem och hon såg inte ens sjuk ut. Det är nog det roligaste som hänt i Norman sen vi kom. [1GAL = 3,79L]

boomer

mycket har hänt sedan sist. Vi har lärt känna ett gäng born-again-christians (bac), dvs riktigt konservativa och dagligt aktiva kristna. Typ back to basics kristna. Dom är grymma, men ungefär som evelina när det gäller feminism. Extrema på sitt gebit. Dom har bil så vi tänkte tigga skjuts till walmart sen. Mycket snack om det där stället. Skit i det nu. Igår var vi hos några andra bacar. Dom var idioter. Totalt respektlösa, intoleranta & försökte konvertera oss. Dom ville att vi skulle repetera en bön där vi bad kristus komma in i våra kroppar och pånyttföda oss. Snackade med en snubbe där som hade helt galna ögon. Han var riktigt creepy. Vi flydde asap tillsammans med en 40-årig kinesisk PhD-studerande statsvetare. Han var råskön. Tyvärr lite gammal för att hänga med. Han berättade om hur stats är i Kina. Vad dom fick läsa om & så, att han kom till USA för att studera liberalism och sånt. Han tyckte kineser vara liberalare än många amerikaner härnere, för dom är så konservativa. Han har förmodligen rätt. Jag berättade lite om vårt skyddsnät för fundamentalisterna och dom sa typ "jaha, det låter bra. Här i usa har vi allt för generösa system." What can you say?

Jag har fått en husturre, Arif. Han är sådär. Snäll, men lite mesig. Han gör sjöar på toagolvet när han duschar, så strumporna blir genomblöta en halv dag efteråt och golvet utanför blir halare än is när det är blött. Han verkar inte äta nåt utom snabbmat & godis han tagit med hemifrån (som är helt ok. skitbra fikon har han). Han är från Istanbul och håller på Besiktas. Han pluggar nåt teknologigt. Vad kan man säga mer? Jo. han tog med te, eftersom det är så kasst i usa. Yellow label från lipton. Världens vanligaste tesort?

Vi känner en svensk numera. Han är från stockholm, pluggar fek & har en kandidat i stats. Reko snubbe. En japan han bor med är lite missnöjd med kurserna han är enrollad i. Han vill läsa international business, men hade inte förkunskaperna eller språket så han ska läsa engelska för utbytesstudenter, volley-boll och tyngdlyftning för nybörjare.

Utöver det känner vi en tyska från Hannovertrakten (nåt på B) och en mauretaniska (femformen av mauretanier. förmodligen fel). Dom är tyvärr normala. Eller, båda vill bli lärare. Det är lite skumt.

Jo, sen finns det lite sköna asiater. En snubbe som heter Nick (förmodligen inte men hans påstår det) och hans gäng. En av dom bor granne med mig. Andra gången jag snackade med honom såg samtalet ut såhär "Hey Johan! You Drink? Ehhh... Sorry? You drink? Liqour. Yeah, i guess i do. come party someday." osv. 

Campus är så jävla fett här. Kolla ous hemsida så förstår ni vad jag menar. Inte direkt svensk kvalitet. Dock är det inte riktigt lika fancy som det ser ut som på bilderna.

Ska över till emil & tjacka pizza. Tyvärr går brandlarmet när man lagar mat. Det räcker att öppna ugnen när den är varm. Det finns ingen fläkt eller nåt heller. Man lagar nog inte mat i det här landet. Utom jordnötssmörmackor och nachos. För er som har facebook finns bilder på Sol. Kolla emils vänner.

Sooner



Inflyttning

Idag flyttade vi in. Såklart har det spöregnat hela dagen & these united states weren't built for rain. Det samlas vatten överallt. På det värsta stället var vattnet över pedalerna på våra cyklar. Bilarna skvätter 5 meter när de kör förbi och att det går nån på trottoaren verkar spela mindre roll för dom flesta. Mitt i detta ösregn cyklade vi till wal-mart, vårt favoritställe, för att där upptäcka att andra utbytesstudenter förmodligen hade fått någon form av skjuts dit. Med bil. På vägen stötte vi på vad vi skulle kalla en monsterhusvagn. Det måste bott ett fotbollslag i den, för den var stor som ett lastbilsflak.

Lyxsviten på motellet?

När vi hade fixat våra nya cribs gick vi till international students service (ISS - amerikansk humor (rymdstationen)) för att fixa det vi inte hade fixat. Vi blev inrullade i lite kurser, dom flesta om det amerikanska politiska systemet. Det var lite skumt för en av dom som jobbade där började stöta på oss. Shannon hette hon. Rätt snygg. Tävlingen har börjat. Mer senare. Det finns ganska mycket snygga flickor här. Tro det eller ej. Men å andra sidan är majoriteten inte direkt tilltalande

Johan bloggar hos Johan


Det Gustafssonska vardagsrummet

Nu är vi i alla fall bofasta, vilket känns bra. Johan har en housie, men inte Johan. Eksjöjohans kille är en ascool ivoriansk exilrebell som pluggar nationalekonomi, har pluggat i Senegal & Frankrike. Han går runt i ett vitt lucianattlinne som är riktigt hett. Vi har inte frågat var dom finns att köpa än, men den dagen kommer garanterat. Han var studentledare i Elfenbenskusten innan han joinade rebellerna, eftersom dom gör ett bra jobb. Han har blivit mordhotad, torterad och flera av hans kompisar har blivit dödade. Efter att rebellerna började bråka inbördes hoppade han av och migrerade. Men han vill åka tillbaka & hjälpa sitt land sen. Han drog hela historien för oss nyss. Nu låter det som om han antingen ljög eller var värsta soldaten, vilket inte stämmer. Han hjälpte till att mobilisera folk och sånt och talade om vilka rättigheter dom hade eller borde ha. Han visade bilder på honom & rebelledarna och när han talar inför en stadion med massor med folk. Solomon heter han förresten och han är våran, eller Emils rättare sagt, homeboy. Nu är vi inte lika rädda för alla rednecks. Vi har ju King Solomon för beskydd.


En present från Cleveland County

btw kostar en begagnad Mustang (-08) 18000 dollar. Vrakpris!
(Days Inn ligger på bilhandlargatan)

McCain hos Rick Warren

Vi sträckkollar CNN & klipp från debatten på Rick Warrens faith forum rullar konstant. Höjdpunkten, McCains svar på frågan "vad ska vi göra med ondska"? video

Inte emils dag

Idag ställde vi klockan för att inte missa frukost på Days Inn. När vi kom dit fick emil vända i dörren, eftersom han bröt state law. Han gick barfota. Gubben som fixade våfflor sa att han var tvungen att ta på sig skor först. Sen berättade han att han en gång fick 80 dollar i böter för att han var barfota. Det brukade komma nån tjej och kolla nån gång i veckan. Hon kom tyvärr inte den här dagen. Frukosten bestod förutom våfflor med sirap (eller smör) av en gigantisk kanelbulle med massor av fyllning och vaniljsås på. Av innehållsförteckningen framstod det att bara bullen bestod av 47% av allt fett man bör äta på en dag. Behöver jag säga att vi inte åt upp? Dom hade även corn flakes och nån slags färgglad flingsort vi inte känner till.

Efter det tvättade vi. Emil glömde tömma sina fickor - han hade bland annat vår karta över campusområdet med ställena vi ska till i morgon inringade - så allt blev papprigt och vi fick tvätta om det efter att vi hade rengjort maskinen och skakat bort det värsta från kläderna. När maskinen gick stack vi till walmart för att döda lite tid. På vägen mötte vi en skandinavliknande kille som ställde frågan vi alla funderar över. Hur korsar man interstate 35? Vi sa att vi inte visste. Han hade rekat åt andra hållet sett från oss, men inte hittat någon övergång. Förmodligen finns det inte ens nån. Åtminstone inte för fotgängare.

Just nu går frukostgubben och en kille till runt här och jobbar (?). Det är konstigt att så många som jobbar inte verkar göra så mycket. Men när lönerna är slavlöner kan man anställa folk även till sysslor som inte är så produktiva. På väg till walmart såg vi även en kille som trimmade vägkanten. Inga hörselskydd, inget ansiktsskydd, bara en trimmer. Han var kanske 15, hälsade när vi gick förbi & slutade trimma för att inte skvätta. Han som inte gör frukost kom precis och frågade hur många bars min dator hade. Jag fattade inte - det lät som om han snackade om antalet tangenter - men det verkade som om han menade hur stark den är. Hoppas den är kvar i morgon.

Det konstiga med det här stället är att alla är så trevliga. Förmodligen är även idioterna trevliga. Det är nog det enda vi svenskar borde ta efter från folk här. Man möter folk som ser ut som om dom kommer direkt från fängelset som är artiga som överklassbarn. Just det, vår trasiga ac var inte trasig. Det var bara så att emil hade ställt den på fläktläget istället för kylläget. Så nu blir det snart lite mindre outhärdligt på rummet. Och nej, jag hatar inte emil. Än.

oklahoma dag 2

Dagens mål var att fixa cyklar. Att gå 4 timmar för att komma till skolan och till närmsta mataffär var lite segt. Typiskt nog märkte vi att vi hade en walmart precis utanför dörren (dvs. bara någon mile bort). Tyvärr hade dom bara en sweet cykel, så vi var tvungna att ta oss till walmart #2 i Norman. Eftersom vi försov oss för frukost passade vi på att käka lite walmartfrulle. En Frappuchinokopia från Nestle, som var så söt att Bongens sockerlag smakar mer umami än sött efteråt - det gick fan inte att dricka alls - yoghurt, som visade sig innehålla mer socker än mjölk och blåbärsbagels vars innehållsförteckning var så lång att kvart-i-fem-ekots sändningstid inte räcker för att läsa upp den.

Yoghurt?

Promenaden från walmart 1 till walmart 2 tog lite drygt tre timmar. I stekande skugga - vi är rednecks nu. När vi gick korsade main street gick vi förbi en mack vars säljargument var lite annorlunda.


Dom borde tänka så när dom köper mat istället

På walmart 2 fanns en till sweet cykel, så nu rider vi runt i den här sovjetstaten på varsin dubbelfjädrad, 21-växlad mtb. Priset? 500 per cykel. För er som aldrig besökt walmart kan man hitta ett och annat kap där. Bland annat 1,25 gallons glasshinkar (4,73L), 969 grams micropizzor, vitt fullkornsbröd, 1 gallonsförpackningar med apelsinjucie. Dom har massa andra skumma grejer som kan komma upp senare.


Snabbmat för hela familjen. Eller snarare släkten


Efter det drog vi bort till campus för att spana in våra Oklahoma-hem. Det var svårare än vi hade förväntat oss, trots att vi hade en sopig karta vi plockade upp på international office dagen innan. Vi åkte runt i hela campusområdet, som var stort som en stadsdel hemma. Till slut hittade vi våra nya hem och tyvärr var dom inte så feta som vi hade förväntat oss. Utanför de lite för risiga husen finns en gräsmatta som mer ser ut som kortet från dag ett. En lerpöl. Förhoppningsvis är dom bättre invändigt.


Elin & Ludde, ni tänder väl på det här?


I oklahoma är trottoarerna gjutna cementplattor, lagda direkt på leran. Det gör att vissa plattor ligger en tum längre ner än andra och eftersom det inte finns hus överallt kan trottoaren helt plötsligt ta slut. Det finns även bostadsområden helt utan trottoar för dom som inte gillar att gå (vilket borde vara alla, eftersom vi mött minst dubbelt så många ekorrar som människor). För att väga upp det klipps och skärs kanterna med millimeterprecision och gräset klipps (med handjagare). Det gör även gräset vid vägarna och nu snackar vi inte 5 meter in utan kanske 50-150 meter in. När vi snackar trottoarer kan det vara värt att nämna att vissa övergångsställen bara har knapp på ena sidan. Och i den här stan vill man helst inte gå mot rött. Men det går väl så sällan någon ändå.


På "väg" till macken

Nu på kvällen var vi ute och gick, eftersom acn i rummet har pajat. Orka byta rum nu, dessutom finns risken att de anklagar oss för att ha tagit sönder den. Vi gick till walmart (för femte gången) och sen skulle vi kolla in sooners mall. Sooner är universitetets footballag och hela stan verkar helt fixerad av dom. Det är rätt patetiskt. För att komma dit var vi tvungna att korsa de sex filerna på Interstate 35 och de fem anslutningsfilerna. Det visade sig vara värre än väntat. Trafiken var nära på konstant (kl 23 en lördag) och när vi stod vid vägkanten skrek en bilist på oss och en tutade. Det är fan pinsamt att dom tror att dom är det mest utvecklade landet i världen.


Vi hittade ingen walk-thru



The rides

Första mailet från mamma

Hej igen!
Nu kom jag in på bloggen igen, det gick att spara ner det du skrev på bloggen, så här blev det, vill du att jag fortsätter och sparar så, det kan vara kul att ha när du kommer hem. Skicka någon riktigt bra bild som jag kan sätta som första sida, men se till att det går att göra A 4 av den.
 
Du var försiktig så att du inte bränner upp dig i solen
 
KRAM mamma


Tack mamma, tur att du finns

Dagens citat

Fabriksny cykel säljes
Stötdämpad fram & bak, 26" hjul, 18 växlars grip shift
Pris: 567 kr




Dagens citat: "Vem fan behöver begagnat när det finns Walmart?" Johan Alm

Är vägen ruffig kan du få en machete på köpet för 150 extra
Om du föredrar pumphagel finns det med, men priset varierar

Oklahoma dag 1



Första dagen i oklahoma avklarad. Det var en pärs. Efter tre dagar i nyc längtade man tillbaka direkt på flygplatsen. Efter mellanlandningen på O'Hare kunde man nästan ana vad som skulle komma, för det gick gradvis.
Om man säger såhär. "Hotellet", Days Inn, är som tagen ur no country for old men, Den ligger i ett industriområde som ser ut som ett trashigt, maximalt utsträckt Tornby. Det bor massa konstigt folk på Days Inn. Inte alls som reklamen på TV.


Emil chillar lite



Just in case



Vårt tillfälliga hood

På väg mot universitetet (vi snackar lång, cementerad trottoar, med perfekt klippta kanter som INGEN gick på) var det som att gå in i my name is earl fast 70-tal och mer extremt. Alla var rednecks. På wendys började kassörskan asgarva när hon väl fattade att jag ville ha en chicken caesar utan kyckling. Det var aslångt att gå på den jävla cementtrottoaren. ALLA har bil & tycker man är dum i huvudet som går. Vi mötte kanske 10 gångare mellan kl 1.30 & 8. Och nåt 10 000-tal bilar. Feta pick-up-trucks. Allt finns i princip som drive-in, till och med drugstores och sånt. Som tur var verkar universitetsområdet civiliserat. Innan det kändes det riktigt risigt. Trevliga verkar dom vanliga nissarna i stan (Norman) vara med. På supermarketen (som var typ omöjlig att hitta - alla handlar på wal-mart som ligger way bort) var det en kille som hjälpte oss fatta hur kassorna funkade (dom var jätteskumma) han hade varit i stockholm & snackade massor om var han hade varit. Apråpå svenskreferenser. En kille som jobbade i en affär på 23e gatan i nyc tog att jag var svensk på två ord & gick igång totalt. Han hade träffat nån svenska för massa år sen & kunde massa uttryck. Han spelade botten anna på affärens stereo. Sen spelade han en av typ 7 hebreiska skämtversioner som fanns på youtube. Den dissade tydligen religiösa judars regler eller nåt sånt. Tillbaka till Oklahoma - USAs inland är verkligen precis som man förväntar sig, fast mer och värre. I alla fall efter en dag. Jag hade vänt direkt om jag var ensam.
Men det verkar vara ett bra universitet och det kan säkert bli sweet när man väl kommer bort från det här skitstället. Dom har en fet(!) fotbollsplan med typ 40 000 sittplatser och byggnaderna är riktigt fancy, precis som på film.



Här är fredag kväll nu och det börjar bli dags för en macka med jordnötssmör (pris 1 dollar för en normalstor burk). Att hitta cykel är nästa projekt. Tyvärr tar dom feta överpriser i alla pawn-shops, där jag för övrigt ska fynda en gura eller piano asap. Men emil har sett ruskigt billiga på wal-marts hemsida. När vi snackar billigt. Jag fattar varför dom rear ut starburyskor i nyc. 9 dollar stycket. Värdelös kvalitet. Dåligt köp, Jonas! Och vi ska försöka nästla oss in i Obama-kampajen. Så när Greven vinner vadet - det var tack vare oss.



Måste duscha nu. På väg hem, efter att ha gått runt i drygt 7 timmar var det 27 grader varmt ute och då var det rätt svalt... Emil kom med ett riktigt erkännande i NYC. det kommer så fort det inte finns nåt vettigt att skriva. Han har världens redneckbränna. Haha! (säkert jag med) Skit! Jordnötssmör på tangentbordet. På O'Hare, som var sjukt jävla stort, hade dom toaletter med roterande plast på sitsen. Innan varje ny yankee snurrade den fram ny plast. Asfett! Deras sjuka slöseri är rätt skönt när man väl råkar ut för det. Liksom deras underpriser. Mer slavarbete i Sverige, tack. Orka skriva mer nu. Lite Oklahomabilder. NYC kommer senare. Det verkar asjobbigt att lägga upp.


Jag softar vid poolen på Days Inn








Vi har ingen smörkniv

RSS 2.0