state fair

Igår var vi på marknaden. För det är det närmaste man kommer i Sverige. Dom sålde inte massa skräp som på svenska marknader. Däremot mat. Överallt. BBQ. Kalkonben, korv, pizza, grillad majs, friterade potatisskivor (typ chips), friterade potatislockar, sockervadd, funnel cakes (frityrsmet med socker på), friterade kakor, friterade bakelser, friterade snickers. Vi testade funnel cake. Det är inget jag skulle lägga $5 på igen. Men det kunde varit värre. Sen köpte vi friterade snickers. Kön var mördande lång, så förväntningarna var ganska höga. Det var sådär. En smält snickers i frityrsmet. Däremot var dom egengjorda chipsen - en blandning av chips & pommes frites är nog en bättre beskrivning rent smakmässigt, speciellt med tanke på att dom serverades med ketchup - riktigt goda!


Snickers. Men det ser ut som nåt annat


På marknaden hade dom en massa rides också. Verkar inte vara riktigt samma säkerhetskrav som i Sverige, bland annat hade dom en fritt fall uppställd för tio dagar. Vi åkte bara pariserhjulet. Det var lite rangligt och vi var en mer än säkerhetsföreskrifterna tillät, men när vakten såg att vi låg ganska många pannor under medianvikten i these united states lät han oss åka ändå. Jag var rätt skraj. Jenny satte sig i öl. Men det var fet utsikt. Nu vet vi att det finns minst tre skyskrapor i OKC. 

Tilläggas bör att Oklahomas stoltheter Hanson var kvällens underhållning. Dom var riktigt sopiga. Ganska många av våra kompisar berättade att dom på ett eller annat sätt kände Hanson, typ badat i deras pool, gått på samma bröllop (det verkar vara en av de populäraste fritidssysselsättningarna här). En tjej verkar dock känna dom på riktigt. Vi har nuddat henne.



In the middle of nowhere


På marknaden hade dom karaoke. Det var nog det roligaste, även om vi inte sjöng nåt. Några gamla exhibitionistiska gubbar köra gamla amerikanska klassiker. Sen körde en indier its my life. Bon Jovis feta hit. Det var grymt. Han kvalar lätt in på min topp 10 lista över sämsta sångarna. Man kan inte säga att han kunde melodin och i princip allt var en halv skala från rätt ton. Men han verkade obekymrad av det.


The Fair


Sammanfattningsvis kan man väl säga att vi var lite missnöjda över att hicks-faktorn inte var högre. Visst fanns det en hel del, men de flesta var 2000-tals-hicks, vilket betyder kläder på walmart, ful keps bak-och-fram och övervikt. Vi föredrar old-school-hicksen. Hela marknaden hade snackats upp lite väl mycket innan. Och så missade vi grisracet och sådär. Så den får nog bara 3/5. Men det är en mycket svag trea. 

Vi har haft våra första exams också. Dom var rätt lätta, med en hög andel idiotfrågor. Orkar inte ens skriva nåt exempel, men tänk multiple-choice, meningslös statistik och korkade alternativ. Emil klockades på 78%. Jag har inte fått tillbaka min än. Tyvärr kommer vi ha ungefär en exam varje vecka hela hösten, utom möjligen dom veckorna vi måste lämna in feta arbeten. Vi fattar inte hur Oddo kunde tycka det var slappt här



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0