Been there, done that

Johan ”Emil” Alm för monolog i ämnet football.

 

Jag lämnade min första ”football”match efter 5 minuter. Det var 55 spännande minuter kvar att spela. Dom första tog 18 minuter att ta sig igenom.

 

Det hela börjar med att en fet orkester drar runt på planen i en millimeterperfekt formering av University of Oklahomas logga. Samtidigt springer halvnakna cheerleaders runt med skyltar som det står BOOMER och SOONER på. När dom visar upp boomerskylten skriker hela publiken BOOMER som besatta gamla sovjetmedborgare. När dom visar upp soonerkylten skriker publiken på motsvarande sida givetvis SOONER i samma anda.

 

Sen kommer 45 Soonerspelare in på planen till publikens jubel tätt följt av Cincinattispelarna som på hövligt Oklahomavis får motta ett välarrangerat, fanatiskt lågstadiebuande. Även dom är 45. På plan samtidigt är ca 7, eller nåt.

 

När det lugnat sig lite börjar orkestern dra runt i millimeterperfekta formeringar igen spelandes diverse värdelös marschmusik. Det hela mynnar ut i att orkestern går av plan på ena kortsidan samtidigt som soldater från campus egna arméenhet drar iväg några lösa skott. Publiken jublar. 15 sekunder senare märker man att matchen visst startade då. Allt så perfekt inramat att man knappt märker att det är sport det handlar om.

 

Oklahoma är visst ett av de bättre lagen i serien och regerande mästare så det dröjde inte länge innan deras första touch down var fakta. En kille får fotbollen i handen nere till höger på egen planhalva och kastar den till en kille långt upp till vänster. Denna tar bollen och springer ner förbi kortlinjen och poängen är fakta. Spelarna blir tokglada och samtidigt skjuter arméfolket lösa skott –igen- och en häst och vagn drar in över planen tätt följd av några identitetslösa lakejer som springer på rad med flaggor där alla har en bokstav var i ordet SOONERS.

 

Publiken jublar, och äter korv.

 

Men det tar inte slut där. Eftersom de endast har ett herrlag i Football måste ju även de stereotypa, perfekt älskvärda blonda tjejerna få en chans att visa upp sig. In kommer en skvadron cheerleaders till, förutom dom som redan eggar publiken, och börjar hoppa och studsa och flina och tänker ”tihi, look at me, I can make a trippel jump with my skinny, perfectly tanned legs, so I’m also good for something even though I’m a girl -blink blink-” ”There’s a party in my dorm tonight, hihi”

 

När allt detta hänt har det spelats ca 3 minuter effektiv tid. Ungefär lagom i mitt tycke. Jogi var hemma och var bakfull, förmodligen mer välinvesterad tid. Jag hoppas hästen bajsade på planen.


Kommentarer
Postat av: jogi

nyttomaximeringsstrategin fungerar 99 gånger av 100

2008-09-06 @ 23:14:58
Postat av: Anonym

så. vi placerar det här under facket "det visste vi redan". men har inte emil talat sig varm om amerikansk fotboll tidigare? skönt att han ändrat sig. australiensisk fotboll däremot! såg tyå en kvartsfinal i går. men fattar fortfarande inte hur folk kan föredra det framför det vackra spelet...

2008-09-07 @ 04:27:06
Postat av: Jonas

De är ju åtminstone inte bögar som alla er soccer-lovers!! Amerikansk fotboll är ju en parningsritual helt enkelt. Det är ju helt enkelt så att kvinnorna visar vad kvinnor kan, bygga pyramider och dansa i takt medan killarna stångar på varandra både fram- och bakifrån.



bra val jogi

2008-09-07 @ 16:29:00
Postat av: magnus

yogi, en sick SebAstian-låt: http://www.youtube.com/watch?v=icQGYbbuhr4&feature=related



Titeln talar för sig själv.

2008-09-08 @ 15:10:28
Postat av: Axel

En helt briljant sammanfattning om vad "fotball" är om. Både av Emil och Jonas! Big up!

2008-09-08 @ 17:59:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0