the watchparty

Vi var på ett watchparty i går. Veep-debatt. Biden var förmodligen den bästa debattör vi någonsin sett. Palin ganska patetisk, men utan att göra bort sig big time. Alla vi såg den med tyckte hon var ett skämt, men dom hade å andra sidan redan bestämt sig för vem dom skulle rösta på. En del trodde Palin skulle gå hem hos republikaner, jag är en av dom. Som tur var verkar det som om Biden vann stort bland undecided. SvDs krönikör Per Gudmundson kunde inte låta bli att utropa Palin som segarare. Han sa bland annat att hon sopade banan med Biden i energipolitiken och Irakkriget. Förmodligen mutade han tvn just då. Jag kunde såklart inte låta bli att klaga på hans korkade åsikt. I mailet tillbaka förklarade han vad han menade med vann. Han såg den mer som ett tillfälle att etablera varumärken, istället för vem som är bäst lämpad som veep. Sett ur det senare perspektivet höll han med om att Biden vann. Men att debatten inte handlade om det. Palin är en förolämpning mot alla kvinnor. Och mot alla andra tänkande varelser. Att få President Bush att framstå som intellektuell är en bedrift som saknar motsvarighet i modern tid.

Om McCain/Palin vinner kommer ordet vice-president i alla fall få en ny innebörd...

I veckan har vi för fösta gången sett Ghostbusters. Den var rätt ok. Brady älskar 80-talsfilmer. Så jag misstänker att vi kommer vara experter på området om några månader. Vi skulle dessutom repa med vårt nya band. Men vi åkte till Sethys balkong och drack öl istället. Det var en bra prioritering. 

Just det. Tentan i Foundations gick bra. Vi fick A

Kommentarer
Postat av: Johan

Här kommer brevväxlingen med Gudmundsson i sin helhet



Mycket förvånad över din analys av debatten. Palin överträffade

förväntningarna, men att säga att hon vann debatten är att

idiotförklara hela amerikanska folket. Det jag reagerar mest på är

att du säger att hon sopade banan när det gäller energipolitiken. USA gör av med ungefär 20 bbl/dag och importerar ungefär 13bbl/dag. Palin vill borra offshore för att göra USA oberoende av import från sk. onda länder. Det tar minst 7 år innan oljan går att använda, enligt de flesta experter. Även om man pumpar upp varje uns olja kommer det inte räcka för att försörja landet. Och att säga att Palin vann Irakdelen av debatten är bara för mycket! Hon framstod som väldigt okunnig om utrikespolitik. Palin svarade inte på frågor, framstod som nervös, läste ofta innantill och svamlade en hel del. Att hon trycker på sin exekutiva erfarenhet som borgmästare för en stad på 9000 och som freshmanguvernör i Alaska får henne enbart att framstå som patetisk. De tidiga fokusgrupperna talar om en seger för Biden 2:1. (CBS, CNN, MSNBC) Att Palin överträffade förväntningarna mest kan ju ha något att göra med hennes katastrofala framträdanden tidigare, dessutom har McCain-kampanjen snackat ner henne rejält i veckan. Att därför säga att hon vann är bara idiotiskt.



Jag tror dessutom att du överskattar Palins framtid. Flera

konservativa kommentatorer har bett henne hoppa av, kanske mest uppseendeväckande Kathleen Parker, som på National Reviews web bad Palin hoppa av för nationens skull med orden "If BS were currency, Palin could bailout Wall Street herself". Jag bor för närvarande i Oklahoma, en av de rödaste staterna i USA, och nästan varenda (uppdaterad) republikan jag pratar med tycker att Palin är en skam för partiet.



Det känns som om du skrev det här inlägget mest för att vara en

maverick, vilket känns lite tråkigt.



SVARET



Tack för dina synpunkter. Jag tror att din och min skiljaktiga syn på debattens utgång kan ha att göra med att vi betraktar den på något olika sätt. Jag ser den som ett tillfälle att etablera varumärken, du ser det som en tävling om att vara bäst lämpad att vice-leda Amerika.



Sett ur det senare perspektivet anser jag nog också att det verkar bättre med Biden vid rodret, och att han alltså vann. Men, som sagt, jag tror inte att debatten handlade om det.

2008-10-03 @ 17:20:48
Postat av: Magnus

Ahahahahhaha, Gudmunsson blev ÄGD!



Fett snyggt!

2008-10-04 @ 02:24:02
Postat av: johanA

Haha. Yogi låste ute sig klockan två på natten. Det blir soffan för honom.

2008-10-04 @ 09:08:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0